filme benim de dün gitme imkanım oldu
açıkçası baya eksik geldi bana tabi yine de yeni film çekilene kadar en iyisi bu film
filmle ilgili kısa yorumlarıma gelirsek;
Fatih'in 17 yaşında tahta çıktığını biliyoruz ancak bayezid'i en az 6 yaşında birinin oynaması oldukça komik gözüktü gözüme
adam 11 yaşında mı baba oldu? bu kadar büyük bi yapıma dikkat edilmesi gerekirdi
Dilek Serbest'in bir röportajını okumuştum oynadığı rolün hayal ürünü olduğunu söylemişti
ama filme baktığımızda sanki İstanbul'u Urban Usta'yla Era mı Eva mı ne kazanmış
Şahin toplarının çizimini Fatih yaptı diye biliyorum ki Bizans İmparatoru'nun yandaşları da Fatih'in dillerini,mimariyi,mühendisliği öğrendiğini söylemişlerdi
bunu da filmde ne yazık ki göremedim
Gemilerin karadan yürütülmesi sahnesi de çok kısaca geçilmiş İbrahim Çelikkol'la Cengiz Coşkun'un dövüş sahneleri 15 dakika sürdü
savaşı kazanmamızı sağlayan bu taktik en fazla 5 dakika bu da benim açımdan yetersizliğin bi kanıtıydı
hatta Fatih'in bununla ilgili çok önemli sözü var diye biliyorum
Bir de artık kötü adamların kahkaha atma klişesinden vazgeçilsin diyorum
Malkoçoğlu, Kara Murat filmlerinden beri bütün kötü adamlar kahkaha atıyor,olmamış bence
Filmin sonunu da daha başka hayal etmiştim
Fatih herkesi gaza getirecek bi konuşma yapacaktı film çıkışı Viyana'yı almaya gidecektik falan

ama o küçük çocuğun Fatih'in sakalıyla oynaması da hoş ve tatlı bi sahneydi
kısacası benim açımdan filmi oyunculuklar ve konusu kurtardı
belki de yüksek beklentiler içerisinde gittiğim için bu kadar olumsuzluklarla karşılaştım
ama her şeye rağmen herkese filmi öneriyorum